ПІДГАЙЧИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Івано-Франківська обл., Коломийський р-н, с. Підгайчики

День пам’яті захисників і захисниць, відкриття та освячення Алеї слави

Дата: 02.10.2023 09:11
Кількість переглядів: 598

Фото без опису

       У 2023 році Україна вперше відзначатиме День захисників і захисниць 1 жовтня. Це свято відзначається в Україні на державному рівні від 2014 року на вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.
      Від цього року День захисників і захисниць перенесено з 14 на 1 жовтня у звʼязку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря. Адже це свято збігається з Покровою Пресвятої Богородиці, що не випадково. Пресвяту Богородицю дуже шанували козаки, а Покрова для них була одним із найвеличніших свят, за що й отримала другу назву – Козацька Покрова. Козацькі традиції бережуть і розвивають сучасні захисники і захисниці України.
        День захисників і захисниць – передусім свято тих, завдяки кому ми втримали незалежність, маємо змогу жити своїм щоденним життям – працювати, творити, виховувати дітей.
           Це свято – ще одна можливість подякувати за захист Силам оборон України. Наша подяка – не щось абстрактне і безособове, адже в кожного з нас є рідні, друзі, колеги, котрі служать у Силах оборони.
     Ми повинні забезпечувати нашій армії міцний тил – кожен у свій спосіб, але з максимальною самовіддачею, так, щоб це посилювало наших оборонців і наближало перемогу.
       1 жовтня, у День пам’яті захисників і захисниць, у Підгайчиківській громаді відбулось урочисте відкриття та освячення Алеї слави та вшанування пам’яті загиблих захисників України. На захід були запрошені рідні Героїв, священики, а також усі, хто мав можливість долучитися до гідного вшанування пам’яті наших захисників. Хвилиною скорботного мовчання вшанували пам’ять всіх тих, хто віддав своє життя заради України, заради миру на нашій землі»,
        На відкритті звучали слова вдячності всім тим, хто віддав життя за незалежність Батьківщини, священнослужителі громади відслужили заупокійну панахиду та окропили меморіали освяченою водою. Сільський голова - Ігор Мартинюк, вручив родинам полеглих Героїв медалі Івано-Франківської обласної ради «Лицар бойового чину».

 

Вічна пам’ять воїнам! Слава Україні! Слава українським захисникам!
Щира вдячність батькам за ГЕРОЇВ!!!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь