ПІДГАЙЧИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Івано-Франківська обл., Коломийський р-н, с. Підгайчики

Міжнародний день миру та День миру в Україні

Дата: 22.09.2023 14:00
Кількість переглядів: 165

       Фото без опису

     21 вересня, українці разом з цивілізованим світом відзначають Міжнародний день миру та День миру в Україні. Останній встановлено відповідно до Указу Президента від 5 лютого 2002 року.
        Цього дня ми маємо нагадати собі про нашу спільну відповідальність у збереженні миру на Землі, про важливість миру як найціннішого дару. Мир не тільки забезпечує безпеку та стабільність. Він є основною передумовою для стабільного розвитку, забезпечення соціальної справедливості та збереження навколишнього середовища і має вирішальне значення для гармонійного співіснування всього людства.
           Історію нашої цивілізації цілком можна назвати історією воєн – лише в минулому столітті людству довелося пережити дві світові війни, а локальні збройні сутички в різних місцях планети виникають постійно.
         На думку ООН, для припинення військових конфліктів у світі недостатньо урядових політичних угод – стійкий мир має базуватися на моральній та інтелектуальній солідарності людства. Саме цю ідею покладено в основу Міжнародного дня миру.
         У світі різноманіття інтересів та думок різних націй, культур та релігій важливо прагнути до вирішення конфліктів через діалог та мирні засоби. Проте нині сучасний світ зіткнувся з викликом – кровопролитною війною росії проти України. Російський агресор атакує Україну з 2014 року. Із лютого 2022 року рашистська орда розпочала широкомасштабний геноцид українського народу на очах усієї світової спільноти. Ракетні удари по всій території України, десятки тисяч жертв серед мирного населення, сотні вбитих дітей, зруйновані школи та лікарні, знищені цілі міста...
        Заклади освіти та культури Підгайчиківської громади не могли оминути відзначення Дня миру, адже кожен українець мріє про перемогу і якнайшвидше припинення бойових дій, про повернення рідних, близьких, друзів, про мирне небо над головою і світле майбутнє дітей, про загоєння болючих ран у людських серцях і захист від агресора. Тож нехай якомога швидше настане наша ПЕРЕМОГА і запанує МИР в нашій Україні!!!!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь