ПІДГАЙЧИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Івано-Франківська обл., Коломийський р-н, с. Підгайчики

Відкриття меморіальної дошки в Підгайчиківському  ліцеї

Дата: 26.06.2023 13:57
Кількість переглядів: 311

Фото без опису

     23 червня 2023 року в  Підгайчиківському  ліцеї відбулося    урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Сенюка Степана — випускника цього навчального закладу, який  загинув 21 грудня  2022 року, захищаючи  територіальну цілісність України.  Встановили її на фасаді Підгайчиківського ліцею.

 

Герої не вмирають і не вмруть,

Героїв пам’ятатимуть віками.

Їм славу всі народи віддають

І голову схиляють перед Вами.

 

    На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну були присутні батьки, сестра, рідні, друзі, настоятель храму, однокласники загиблого, педагоги та учні, жителі громади, представники Підгайчиківської сільської ради. Багато слів хороших та сумних  було сказано на згадку про нашого Степана,  та висловлено велику вдячність сім’ї Героя за те, що виховали справжнього патріота України, який віддав за неї життя.

 

     Право відкрити меморіальну дошку було надано батькам воїна. Після чого учасники заходу поклали квіти та низько схилили голови на знак великої шани та вічної пам’яті. Настоятель храму Благовіщення Пречистої Діви Марії, отець Михаїл, провів поминальний молебень та освятив  пам’ятний знак.

 

     Сенюк Степан  віддав найдорожче - своє життя, захищаючи кордони нашої України. Відтепер пам’ятний знак на стіні школи буде постійним спогадом нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускника освітнього закладу та захисника рідної Батьківщини.

 

    Народився Степан 9січня 1995 року.  У 2002  році пішов до школи. Був дуже хорошим, спокійним і старанним учнем. Після 9-го класу вступив до Коломийського індустріального-педагогічного технікуму за спеціальністю маляр-штукатур, лицювальник-плиточник. Був здібним та вправним, майстром на всі руки. У 2015 році пішов служити до війська. Службу проходив в Одесі в сухопутних морських військах. В 2017 році  повернувся зі служби і пішов працювати в ТОВ «ПБС»: займався будівництвом мостів у різних куточках України. Після повномасштабного вторгнення росії, Степан пішов захищати нас від окупантів: спочатку під білоруський кордон, згодом до Донбасу. Він служив навідником 1 кулеметного відділення, кулеметного взводу 3 стрілецької роти. 21 грудня 2022 року Сенюк Степан загинув біля населеного пункту Павлівка,Донецької області від прямого влучання протитанкової керованої ракети.        

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

 

       Вічна шана та слава тобі, Степане, за захист Батьківщини та кожного з нас!

      Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь