ПІДГАЙЧИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Івано-Франківська обл., Коломийський р-н, с. Підгайчики

День Конституції України 28.06.2022 р.

Дата: 28.06.2022 15:25
Кількість переглядів: 363

      Щороку, починаючи 1996-го, 28 червня Україна відзначає День Конституції – єдине свято, яке закріплено в цій самій Конституції. Це28 – знаковий для українців день, бо в цей день ми, після багатьох років неприйняття і дискусій отримали основоположний документ найвищої юридичної сили.  
     У 1996 році була створена спеціальна парламентська комісія під керівництвом депутата Михайла Сироти. 27 червня почався розгляд запропонованого документа у Верховній Раді.
     Без перерв, у результаті безупинних дискусій, голосувань по кожній статті окремо і цілими розділами 28 червня 1996 року 315 голосами була прийнята Конституція України в цілому.
      Чинна Конституція України складається з 15 розділів. 161 стаття зібрана у 14 розділів, а XV розділ містить 17 перехідних положень. Тексту Конституції передує Преамбула.   
Статті Конституції враховують усі сфери життєдіяльності держави і людини.
22 серпня 2011 рокі у Києві була презентована перша мініатюрна Конституція України, яка мала на меті, за словами авторів ідеї, привернути більше уваги суспільства до законодавства. Мініатюрна рукописна книжечка «Конституція України», розміром 2х3 см, включає 160 рукописних сторінок, літери висотою не більше 1 мм. Виконав роботу майстер-каліграф Ігор Степанов.

       Міні-макет книжечки переданий Музею книги та друкарства.
Сьогодні ми, як і світова громадськість, визнаємо, що маємо Конституцію, яка відповідає європейським вимогам Основного Закону.
      Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

    Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку в кожній сім'ї. Зі святом вас!
Слава Україні!
Все буде Україна!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь