ПІДГАЙЧИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Івано-Франківська обл., Коломийський р-н, с. Підгайчики

Цінова ситуація на споживчому ринку у січні 2022 року

Дата: 18.02.2022 09:08
Кількість переглядів: 278

    Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляєЗа даними Державної служби статистики України, інфляція на споживчому ринку у січні 2022р. порівняно із груднем 2021р. в області становила 1,4%, в Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях) 1,3%.

    У січні 2022р. приріст споживчих цін на 0,52,0% зафіксовано в усіх регіонах України. На споживчому ринку області у січні 2022р. порівняно з попереднім місяцем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,4%. Найбільше (на 20,6%) подорожчали овочі. На 7,5–1,6% підвищилися ціни на маргарин, яйця, масло, сири, м’ясо птиці, рис, фрукти, рибу та продукти з риби. Водночас на 4,9–1,2% подешевшали соняшникова олія, цукор, продукти переробки зернових.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 2,0%, що повязано з подорожчанням алкогольних напоїв на 2,9%.

    Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,7% відбулося в основному через підвищення тарифів на каналізацію на 11,9%, водопостачання – на 11,7%.

Ціни на транспорт зросли на 2,1% в першу чергу за рахунок подорожчання проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 4,8%, палива та мастил – на 4,1%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 1,5%, що пов’язано з підвищенням тарифів на місцевий телефонний зв’язок на 14,6%.

Подорожчання послуг освіти на 2,6% головним чином зумовлено зростанням плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 31,0%.

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2022


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь