ПІДГАЙЧИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Івано-Франківська обл., Коломийський р-н, с. Підгайчики

Про ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають на території Підгайчиківської сільської ради

Дата: 29.09.2021 10:00
Кількість переглядів: 405

Підгайчиківська сільська рада

Коломийського району  Івано-Франківської  області

Виконавчий комітет

 

РІШЕННЯ  

від 31 серпня  2021 року                    №53                                      с. Підгайчики

 

Про ведення обліку дітей дошкільного,

шкільного віку та учнів,

які проживають на території

Підгайчиківської сільської ради

 

 

     З метою проведення своєчасного обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають у межах Підгайчиківської сільської ради, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13.09.2017р. № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів» (зі змінами), ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет

 

     ВИРІШИВ:

 

 

1. Організувати облік дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають на території Підгайчиківської сільської ради у 2021 році.

 

2. Визначити сектор освіти, молоді та спорту, культури, туризму уповноваженим органом відповідальним за організацію ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають  на територіїПідгайчиківської територіальної громади.

 

3. Проводити збір даних, згідно визначених територій обслуговування, закріпленими за закладами загальної середньої освіти.

 

4. Сектору освіти, молоді та спорту, культури, туризму:

4.1. Здійснити організаційні заходи щодо створення реєстру даних про дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають у межах Підгайчиківської територіальної громади (далі - реєстр).

4.2.Призначити особу, відповідальну за створення та постійне оновлення реєстру даних про дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають у межах територіальної громади.

4.3.Здійснювати координацію роботи щодо обліку дітей дошкільного, шкільного віку,  учнів та контроль за веденням закладами освіти обліку учнів і вихованців.

4.4. Надавати наявні в реєстрі дані дитини шкільного віку відповідному територіальному органу Національної поліції України та службі у справах дітей для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом права дитини на здобуття загальної середньої освіти, у разі коли місце навчання дитини не встановлено.

4.5. Складати та подавати зведені статистичні звіти про кількість дітей дошкільного та шкільного віку за формою та у порядку, затвердженому Міністерством освіти і науки України.

5. Відповідальній особі за створення та постійне оновлення Реєстру:

    1. Вносити до Реєстру персональні дані дітей шкільного віку: прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), дата народження, місце проживання чи перебування, місце навчання (заклад освіти), форма навчання та належність до категорії осіб з особливими освітніми потребами (далі – дані).
    2. Видаляти дані дитини з Реєстру у разі: досягнення нею повноліття, здобуття нею повної загальної середньої освіти, наявності письмово підтвердженої інформації про взяття її на облік (включення до Реєстру) на території іншої адміністративно-територіальної одиниці, її вибуття на постійне місце проживання за межі України (з припиненням здобуття загальної середньої освіти в Україні).
    3. Використовувати для створення та оновлення Реєстру отримані дані про дітей шкільного віку, в тому числі дані отримані з інших реєстрів або баз даних.
    4. Здійснювати протягом 10 робочих днів з дня отримання даних їх обробку з дотриманням вимог Законів України «Про інформацію» і «Про захист персональних даних», звіряти їх з даними Реєстру та у разі потреби вносити до нього відповідні зміни і доповнення.Дані можуть бути внесені до Реєстру шляхом подання батьками (одним із батьків) дитини шкільного віку чи її законними представниками письмової заяви, в якій повинна міститися інформація про дитину, а також згода батьків (одного з батьків) дитини чи її законних представників на обробку персональних даних. Для підтвердження інформації про дитину надаються відповідні документи. У разі зміни інформації про дитину батьки (один з батьків) дитини чи її законні представники зобов’язані надати необхідні документи відповідальному органу.
    5. Повідомляти відділення поліції, у разі відсутності інформації про місце навчання (заклад освіти) дитини шкільного віку, протягом 5 робочих днів з дня встановлення відповідного факту, для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом права дитини на здобуття загальної середньої освіти.
    6. Складати і подавати на підставі даних Реєстру та даних щодо кількості дітей дошкільного віку статистичний звіт про кількість дітей дошкільного та шкільного віку за формою та у порядку затвердженому Міністерством освіти і науки України.

6.Керівникам закладів освіти Підгайчиківської сільської ради:

6.1 Здійснювати облік вихованців та учнів закладів освіти.

6.2 Надавати щороку не пізніше 15 вересня сектору освіти, молоді та спорту, культури, туризму дані про всіх учнів, які зараховані до закладу, та дані про кількість вихованців, які відвідують заклад або перебувають під його соціально-педагогічним патронатом;

6.3 Подавати не пізніше 15 числа наступного місяця сектору освіти, молоді та спорту, культури, туризму дані про учнів, яких переведено до іншого закладу освіти або відраховано з нього, зазначаючи місце продовження здобуття ними загальної середньої освіти (заклад освіти).

6.4.Забезпечити інформування не пізніше 15 числа наступного місяця з дня зарахування учня, який здобував загальну середню освіту в закладі освіти іншої адміністративно-територіальної одиниці, уповноваженого органу адміністративно-територіальної одиниці, на території якої розташовано заклад освіти, у якому учень здобував загальну середню освіту.

6.5.Невідкладно повідомляти відділення поліції, Службу у справах дітей у разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих або без поважних причин, для провадження  діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття загальної середньої освіти.

7. «Інклюзивно-ресурсному центру» щорічно до 05 серпня надавати сектору освіти, молоді та спорту, культури, туризму інформацію про належність дітей, які проживають чи перебувають на території Підгайчиківської сільської ради, до категорії осіб з особливими освітніми потребами.

 

 

8. Контроль за виконанням даного рішення покласти на завідуючу сектором освіти, молоді та спорту, культури, туризму Підгайчиківської сільської ради Лідію Мандрусяк.

 

 

       Сільський голова                                                      Ігор МАРТИНЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь