ПІДГАЙЧИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Івано-Франківська обл., Коломийський р-н, с. Підгайчики

№ 119-І/2021 Про затвердження Положення про комісію з розгляду питань щодо надання одноразової грошової допомоги жителям Підгайчиківської сільської ради

Дата: 09.09.2021 16:27
Кількість переглядів: 342

Фото без опису

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням сесії

Підгайчиківської сільської ради

від 31.03.2021 року №119-І/2021

Положення

про комісію з розгляду питань щодо надання одноразової

грошової допомоги

 

І. Загальні положення.

    1. Комісія з розгляду питань щодо надання одноразової грошової допомоги (далі – комісія) є консультативно-дорадчим органом, що утворюється при Підгайчиківській сільській раді.

Основною функцією комісії є надання рекомендацій сесії сільської ради, в її роботі, попередній розгляд питань, що стосується надання одноразової грошової допомоги, які будуть виноситися на розгляд сесії.

    1. Кількісний та персональний склад комісії встановлюється сесією сільської ради. До складу комісії можуть входити: сільський голова, начальник відділу соціального захисту населення, секретар, старости старостинських округів Підгайчиківської сільської ради та інші її члени.
    2. Комісія в своїй роботі керується Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також положенням про неї, рішеннями сільського голови, виконавчого комітету, рішеннями комісії з питань планування податків, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку та іншими нормативно-правовими актами.
    3. Основною форми роботи комісії є її засідання.

Засідання комісії проводяться в міру необхідності.

    1. Члени комісії виконують свої функції на громадських засадах.
    2. У випадку, коли хтось із членів комісії вибуває, відповідним рішенням сесії сільської ради на його місце призначається інша особа.
    3. Організаційне забезпечення діяльності комісії здійснюється відділом соціального захисту населення сільської ради.

 

ІІ. Голова комісії.

2.1. Очолює комісію – голова комісії з розгляду питань надання одноразової грошової допомоги, який за посадою є голова Підгайчиківської сільської ради.

2.2. Комісія з розгляду питань надання одноразової грошової допомоги працює під безпосереднім керівництвом її голови або заступника у разі його відсутності.

ІІІ. Заступник голови комісії.

3.1. При відсутності голови комісії засідання скликає і проводить заступник голови комісії, підписує протокол, витяги з протоколу та порядок денний.

 

ІV. Секретар комісії.

4.1. Секретар комісії веде протоколи засідань та готує витяги з протоколів засідання. Рішення комісії, протоколи засідань, витяги з протоколів та порядки денні зберігаються у секретаря.

4.2. Секретар комісії приймає та реєструє документи, які надходять на розгляд комісії.

4.3. Викликає громадян, які подали документи на засідання комісії.

4.4. Обов’язки секретаря комісії покладаються на начальника відділу соціального захисту населення сільської ради, на якого покладено обов’язки ведення питань надання грошової допомоги.

4.5. У разі тимчасової відсутності секретаря комісії виконання його обов’язків покладається головуючим на засіданні комісії на одного з членів комісії з розгляду питань надання одноразової грошової допомоги.

 

V. Регламент.

5.1. Матеріали, що надходять до комісії, розглядаються у строки передбачені чинним законодавством України.

5.2. Документи, які мають розглядатися на засіданні комісії, подаються секретарю за 5 днів до засідання з метою ознайомлення і формування порядку денного.

5.3. Заяви громадян приймаються до розгляду тільки з переліком необхідних документів, які потрібні для вирішення даного питання.

5.4. Засідання комісії протоколюється.

Протокол підписується головуючим на засіданні та секретарем комісії.

Рекомендації або загальна думка більшості членів комісії, присутніх на засіданні, чітко формулюються у проколі.

5.5. Комісія з розгляду питань надання одноразової грошової допомоги може прийняти рішення про направлення на додаткове вивчення питання у відділ, який готував дане питання з подальшим розглядом на наступному засіданні комісії (оформлюється витягом з протоколу засідання комісії).

    5.6. Засідання комісії є правочинним, якщо на засіданні присутні 2/3 членів від загального складу комісії.

    5.7. Рішення комісії приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні комісії.

   5.8. Окрема думка члена комісії, який голосував «проти» прийняття рішення, викладається в письмовій формі і додається до рішення комісії.

 

VI. Напрямки роботи.

            Комісія розглядає заяви та документи громадян, які тимчасово опинилися у скрутному становищі та не в змозі самостійно подолати тимчасові матеріальні труднощі. Приймає рішення щодо надання (відмову у наданні) їм одноразової грошової допомоги з коштів сільського бюджету.

 

VII. Основні завдання та права комісії.

    7.1. Одноразова грошова допомога надається: тяжкохворим громадянам; членам сімей, до складу яких входять лише пенсіонери та особи з інвалідністю, у яких немає працездатних родичів, зобов’язаних за законом їх утримувати; особам, які брали участь в бойових операціях (для проведення лікування та реабілітації) та в інших виключених випадках.

   7.2. Допомога надається жителям населених пунктів Підгайчиківської сільської ради, які звернулися із мотивованою заявою до Підгайчиківської сільської ради.

   7.3. При вирішенні питання щодо надання одноразової грошової допомоги з коштів сільського бюджету необхідним є звернення та документи, що підтверджують мотивацію звернення за допомогою. До заяви обов’язково надаються наступні документи: копія паспорта заявника; копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру; заява на згоду обробки персональних даних; копія пенсійного посвідчення (при наявності); копія довідки МСЕК про групу інвалідності (при наявності); копія документів, на підставі яких надається грошова допомога (довідка з медичного закладу, акт з пожежної частини, довідка з військового комісаріату або військової частини тощо); акт обстеження матеріально-побутових умов сільської ради, довідки про відкриття рахунку для переказу коштів.

   7.4. Одноразова грошова допомога надається за рахунок коштів, передбачених у сільському бюджеті на поточний рік.

   7.5. Розмір одноразової грошової допомоги визначається на засіданні комісії, враховуючи причини звернення та рівень забезпечення сім’ї, виходячи  з кошторисних призначень на ці цілі. Висновок комісії подається на розгляд сесії сільської ради.

   7.6. Звернення громадян щодо одноразової грошової допомоги розглядаються комісією відповідно до чинного законодавства.

   7.7. Заяви та додані до них документи громадян, які звернулися за наданням одноразової грошової допомоги, розглядаються комісією в порядку черговості. Комісія може розглядати позачергово заяви та додані до них документи тих громадян, які звернулися в поточному році за наданням одноразової грошової допомоги, та не отримали її за зверненням у минулому році у зв’язку з недостатнім фінансуванням, або поверненням коштів, як не отриманих.

   7.8. При розгляді документів можливе заслуховування заявників. Грошова допомога громадянам може надаватися комісією не частіше як один раз на рік.

   7.9. Відмова у наданні одноразової грошової допомоги приймається на засіданні комісії у випадках:

- відсутності документів, що підтверджують мотивацію звернення за допомогою;

- недостовірності поданих документів;

- відсутності коштів у сільському бюджеті;

- повторного звернення особи протягом року.

 

VIII. Повноваження.

   8.1. Представники відділу соціального захисту населення сільської ради:

- готують документи на комісію;

- готують службові записки, клопотання та висновки на розгляд комісії з інформацією про попереднє вивчення питання;

- проводять комісійно обстеження матеріально-побутових умов та сімейних обставин заявників, інших осіб у сім’ях та складають відповідні акти;

 

IX. Документи, які видає комісія.

   9.1. Комісія може приймати рішення згідно своєї компетенції, які оформлюються на бланку рішення (про затвердження взірців заяв громадян, примірного переліку документів, необхідних для вирішення питання).

   9.2. Рішення комісії, витяги з протоколу засідання можуть (за необхідності) надсилатися заявникам.

   9.3. Рішення, витяги з протоколів засідання комісії надсилаються з супровідним листом.

 

 

 

Секретар ради                                                        Богдан Андрусяк

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням сесії

Підгайчиківської сільської ради

від 31.03.2021 року № 119-І/2021

 

 

СКЛАД КОМІСІЇ

з розгляду питань щодо надання одноразової

грошової допомоги

 

Мартинюк Ігор Петрович - голова комісії,

голова Підгайчиківської сільської ради

 

Члени комісії:

 

Андрусяк Богдан Богданович - секретар Підгайчиківської сільської ради

 

Базюк Любов Григорівна - керуючий справами (секретар виконавчого комітету) Підгайчиківської сільської ради сільської ради

 

Гломба Петро Михайлович - староста Джурківського старостинського округу

 

Костюк Руслан Васильович - староста Загайпільського старостинського округу

 

Якубовський Степан Степанович – депутат Підгайчиківської сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь