ПІДГАЙЧИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Івано-Франківська обл., Коломийський р-н, с. Підгайчики

№ 31-І/2020 Про Програму благоустрою населених пунктів Підгайчиківської сільської територіальної громади на 2021-2023 роки

Дата: 08.09.2021 17:05
Кількість переглядів: 318

Затверджено

Рішенням сільської ради

від 10.12.2020 року

№ 31-І/2020

 

ПАСПОРТ

Програми благоустрою населених пунктів Підгайчиківської сільської територіальної громади на 2021-2023 роки

 

  1. Замовник програми: Підгайчиківська сільська територіальна громада
  2. Розробник Програми: комісія з питань містобудування, будівництва, земельних відносин і охорони природи та комісія з питань виробництва, сільського господарства, підприємництва, транспорту, зв’язку, житлово – комунального господарства, комунальної власності та цивільного захисту населення.
  3. Виконавець програми: відділ ЖКГ
  4. Термін реалізації Програми: 2021-2023 роки.
  5. Етапи фінансування програми: щорічно.
  6. Прогнозні обсяги та джерела фінансування (тис. грн.):

 

Джерела фінансування

Обсяг фінансування

 

У тому  числі  за роками

 

2021

2022

2023

Місцевий бюджет

900 000

200 000

300 000

400 000

           

 

  1. Очікувані результати виконання Програми:

Виконання Програми дасть змогу:

– забезпечити реалізацію державної політики щодо регіонального розвитку, передусім у сфері благоустрою житлово-комунального господарства;

– створити прозорий механізм взаємодії органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств та громадськості, спрямований на вирішення проблемних питань у сфері житлово-комунального господарства;

– знизити кількість аварійних ситуацій на об’єктах зовнішнього освітлення.

 

  1. Термін проведення звітності: один раз на півріччя до 20 числа місяця, наступного за звітним (19 липня і 20 січня).

 

 

Керівник Програми                   ________________           Мартинюк І.П.

 

 

 

 

 

 

 

Програма

 благоустрою населених пунктів Підгайчиківської сільської територіальної громади на 2021-2023 роки

 

1. Загальні положення.

Вирішення проблем у сфері благоустрою населених пунктів є одним з напрямів у здійсненні соціально – економічних реформ, формуванні умов розвитку громади. Організація комунального благоустрою, та його утримання є одним з основних завдань житлово-соціальної сфери господарства в цілому.

  Реалізація політики органу місцевого самоврядування - це головні функції з поточного утримання та розвитку існуючих об'єктів комунального благоустрою, що входять до комунальної власності територіальної громади і належать його територіальній громаді.

   Благоустрій Підгайчиківської сільської територіальної громади – це комплекс заходів з утримання соціальної інфраструктури, сектора індивідуальної забудови сіл  територіальної громади, а також ряд соціально-економічних, організаційно-правових та екологічних заходів із поліпшення мікроклімату, санітарного очищення тощо, котрий здійснюється на території сіл територіальної громади.

  Заходи з благоустрою сіл - це роботи щодо відновлення, належного утримання території територіальної громади, організації упорядкування об’єктів благоустрою.

       Програма благоустрою населених пунктів територіальної громади на 2021-2023 роки (далі Програма) розроблена відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про відходи», «Про охорону атмосферного повітря", «Про охорону і використання пам’ятників історії і культури».

Проблеми утримання в належному стані території громади, відновлення об’єктів благоустрою, потребують програмного вирішення.

Програма благоустрою розроблена для здійснення ефективних і комплексних заходів з утримання території громади в належному санітарному стані, поліпшення його естетичного вигляду, забезпечення зовнішнього освітлення, поточного ремонту доріг, збереження об’єктів загального користування, ліквідації стихійних звалищ.

 

2. Мета програми

        Контроль за впорядкуванням та утриманням території населених пунктів громади в належному стані.

        Основною метою Програми благоустрою є реалізація комплексу заходів щодо забезпечення утримання в належному санітарно-технічному стані комунальних закладів, очищення та озеленення територій, а також соціально-економічних, організаційно-правових і екологічних норм щодо поліпшення стану навколишнього середовища, санітарної очистки, створення оптимальних умов праці, побуту та відпочинку населення, проведення поточного та капітального ремонту доріг.

           Програмою благоустрою передбачається проведення конкретної роботи в наступних напрямах:

· утримання історико-архітектурної спадщини, пам’ятників, площ, вулиць, тротуарів, встановлення та поновлення вказівників, табличок з назвами вулиць, дорожніх знаків, розмітки, тощо

· покращення зовнішнього вигляду та санітарного стану населених пунктів (організація роботи по прибиранню населених пунктів, забезпечення своєчасного і повного збору та вивезення ТПВ та нечистот, запобіганню виникнення стихійних сміттєзвалищ, формування крон дерев, косовиця трави, удосконалення облаштування контейнерних майданчиків, ремонт та заміна контейнерів для збору сміття, паркування транспортних засобів)

· утримання, догляд, насадження дерев, зрізка аварійних, сухих, утримання клумб, газонів, смуг зелених насаджень

· забезпечення якісного зовнішнього освітлення вулиць, тротуарів (поточне утримання, продовження робіт з реконструкції та встановленню нових ліній зовнішнього освітлення з застосування технологій та елементів енергозберігання)

· забезпечення належних умов для поховань померлих (продовження робіт по впорядкуванню кладовищ);

· створення дитячих майданчиків, спортивних площадок, тощо

· організація робіт з благоустрою, святкового прибирання населених пунктів до відзначення державних свят, релігійних свят

· організація робіт з благоустрою в зонах масового відпочинку населення;

· проведення профілактичної роз’яснювальної роботи серед населення, власників комерційних структур щодо дотримання правил благоустрою, санітарних норм, правил поведінки в громадських місцях, участі громадян у наведенні порядку за місцем проживання

· проведення поточного та капітального ремонту доріг комунальної власності.

 

3.Обгрунтування шляхів і засобів, реалізації заходів Програми благоустрою

Реалізація Програми благоустрою буде здійснюватись шляхом виконання містобудівних, організаційних, інженерно-технічних, екологічних та економічно - обґрунтованих, першочергових заходів, що дадуть змогу забезпечити комплексний благоустрій території, а саме щодо:

  1. Утримання вулично-дорожньої мережі та паркування транспортних засобів:
  • належний капітальний, поточний ремонт вулиць, доріг, тротуарів, грейдерування вулиць;
  • впровадження нових, прогресивних технологій, використовувати енергозберігаючі матеріали та компоненти для ремонту вулично-дорожньої мережі та утримання її в зимовий період;
  • облаштування, нанесення розмітки, належне утримання вулиць і місць визначених для паркування транспорту відповідно до чинного законодавства;
  1. Зовнішнього освітлення:
  • належне утримання, поточний ремонт, ліквідація аварійно небезпечних ділянок (ситуацій) об’єктів зовнішнього освітлення населених пунктів;
  • автоматизація управління зовнішнім освітленням;
  • переоснащення, реконструкція, встановлення зовнішнього освітлення із запровадженням сучасних енергозберігаючих технологій;
  1. Утримання зелених насаджень:
  • обробка, захист, догляд за зеленими насадженнями
  • облаштування та відновлення клумб, газонів, систематичний догляд за ними;
  • постійний догляд за станом, благоустрій парків та скверів;
  1. Санітарна очистка:
  • організація та вдосконалення роботи по прибиранню та вивозу ТПВ на сміттєзвалище;
  • розрахунок необхідної техніки та її використання для забезпечення належної санітарної очистки сіл громади;

 

  1. Інженерний захист території:
  • організація відведення поверхневого стоку;
  • очистка системи дощової каналізації, поточний ремонт, промивка, прочистка труб .

Заходи з виконання Програми благоустрою та показники їх результативності затверджуються щорічно при формуванні бюджету.

4. Ресурсне забезпечення виконання завдань Програми благоустрою

Фінансування Програми благоустрою здійснюватиметься згідно плану заходів на її проведення, за рахунок коштів  передбачених бюджетом та інших коштів залучених відповідно до законодавства. У ході реалізації заходів Програми благоустрою можливі коригування, зміни, уточнення, доповнення пов’язані з фактичним надходженням коштів на реалізацію розділів програми, уточненням обсягів робіт виходячи з реальних можливостей бюджету, результатів конкурсних переможців торгів та державних закупівель, згідно з законодавством.

Бюджетні призначення для реалізації заходів Програми на кожен рік передбачаються щорічно при формуванні бюджету і затверджуються рішенням сільської ради про бюджет на відповідний бюджетний період.

Контроль за ефективним використанням коштів здійснюється відповідно до законодавства.

 

  1. Строки, моніторинг та контроль за виконанням завдань Програми благоустрою

Виконання Програми благоустрою передбачено на період 2021-2023 роки щорічним аналізом використання коштів на заплановані роботи. Збір, узагальнення, конкретний аналіз про виконання об’ємів запланованих заходів Програми благоустрою здійснюється виконавчим комітетом Підгайчиківської сільської ради з залученням безпосередніх виконавців щомісячно. Щорічний звіт про виконання заходів Програми благоустрою подається на попередній розгляд постійних комісій з висновками та пропозиціями вносяться для розгляду на сесії Підгайчиківської сільської ради.

         Звіт про виконання Програми благоустрою подається щорічно на сесію Підгайчиківської сільської ради не пізніше, ніж через місяць після завершення року. Відповідно до уточнення сільського бюджету вносяться зміни до Програми благоустрою.

 

  1. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма благоустрою

 Однією з проблем сьогодення є покращення стану навколишнього середовища, створення естетично привабливого вигляду населених пунктів, покращення умов проживання мешканців громади, покращення екологічного стану та забезпечення безпеки життєдіяльності населення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перелік завдань  та показників Програми благоустрою населених пунктів Підгайчиківської сільської громади на 2021-2023 роки

№ з/п

Назва

завдання

Строк виконання заходу, показника

Виконавці заходу, показника

Джерела фінансування

Очікуваний результат

1

Забезпечити поточне обслуговування мереж вуличного освітлення

На

протязі року

Підгайчиківська сільська рада

Місцевий бюджет

Збільшення кількості відремонтованих світлоточок, працюючих мереж освітлення

2

Забезпечити зимове утримання доріг

Осінньо-зимовий період

Підгайчиківська сільська рада

Місцевий бюджет

Збільшення площі доріг посипаних та очищених від снігу

3

Забезпечити прибирання парків, скверів, площ, вулиць, кладовищ, ліквідація стихійних сміттєзвалищ

На

протязі року

Підгайчиківська сільська рада

Місцевий бюджет

Забезпечення якісного прибирання

4

Забезпечити озеленення територій, утримання зелених насаджень, косіння газонів, утримання парків

Весняно-осінній періоди

Підгайчиківська сільська рада

Місцевий бюджет

Відновлення зеленої зони

5

Організація вивозу дорожнього сміття з території населених пунктів і кладовищ

На протязі року

Підгайчиківська сільська рада

Місцевий бюджет

Забезпечення чистоти населених пунктів і кладовищ

6

Проведення робіт по благоустрою, впорядкуванню та оформлення населених пунктів до святкування визначних дат, державних та релігійних свят та інших масових заходів

На протязі року

Підгайчиківська сільська рада

Місцевий бюджет

Створення належних умов для святкування визначних дат, державних, релігійних свят та інших масових заходів

7

Закупівля інвентарю, матеріалів, устаткування освітлювального, електроламп, кабелю, технічної солі для проведення робіт по благоустрою

На протязі року

Підгайчиківська сільська рада

Місцевий бюджет

Покращення благоустрою

8

Інші послуги по благоустрою

На протязі року

Підгайчиківська сільська рада

Місцевий бюджет

Покращення благоустрою


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь