ПІДГАЙЧИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Івано-Франківська обл., Коломийський р-н, с. Підгайчики

№ 19-І/2020 Про положення про преміювання в Підгайчиківській сільській раді на 2020-2023роки

Дата: 08.09.2021 16:44
Кількість переглядів: 419

Фото без опису

 ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням сесії

від 10.12.2020 року

19-І/2020

ПОЛОЖЕННЯ

про преміювання в Підгайчиківській сільській раді

на 2020 – 2023 роки

Положення «Про преміювання в Підгайчиківській сільській раді на 2020 – 2023 роки» (далі – Положення) розроблено відповідно до Кодексу законів про працю України, Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», Закону України «Про оплату праці», постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів», наказу Міністерства праці та соціальної політики України від 2 жовтня 1996 року № 77 «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (з урахуванням змін і доповнень).

Положення розроблено з метою посилення впливу матеріального заохочення та покращення результатів роботи працівників апарату сільської ради, виконкому, відділів, секторів та служб, керівників і їх заступників самостійних служб, відділів та працівників окремих структурних підрозділів виконавчих органів сільської ради, стимулювання сумлінного, якісного виконання ними своїх посадових обов’язків та залежно від особистого вкладу в загальні результати роботи.

1. Загальні положення

1.1. Преміювання працівників апарату сільської ради, виконкому, секторів, відділів та служб, керівників і їх заступників самостійних служб, відділів та працівників окремих структурних підрозділів виконавчих органів сільської ради здійснюється за особистий вклад у загальні результати роботи згідно посадових обов’язків у межах затвердженого фонду оплати праці.

1.2. Положення визначає джерела, умови, показники і порядок преміювання сільського голови, секретаря ради, заступника сільського голови, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету, начальників, спеціалістів, службовців, робітників структурних підрозділів виконавчих органів ради (відділів, секторів), старостів.

1.3. Премії за цим Положенням виплачуються у грошовій формі у відсотках до посадового окладу, з урахуванням існуючих доплат, надбавок і підвищень, передбачених Постановою Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006 року «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами).

1.4. Преміювання працівників, прийнятих на роботу з випробувальним терміном здійснюється після закінчення цього строку з дня визнання працівника таким, що витримав випробування.

1.5. Преміювання сільського голови, секретаря ради, його заступника, здійснюється згідно з вимогами абз.2 п.6 Постанови КМУ від 09.03.2006 р. №268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів».

 1.6. Максимальним розміром премія працівникам не обмежується.

2. Визначення фонду преміювання

2.1. Преміювання здійснюється в межах коштів, передбачених у кошторисі видатків на утримання сільської ради, затвердженого у встановленому порядку, та економії фонду оплати праці, за рахунок коштів сільського бюджету. 2.2. Розмір річного фонду преміювання визначається під час формування бюджету Підгайчиківської сільської ради у розмірі не менш як 10 відсотків посадових окладів та економії фонду оплати праці відповідно до Положення про преміювання та надання матеріальної допомоги працівникам Підгайчиківської сільської ради, її відділів.

2.3. На преміювання працівників з нагоди відзначення професійних (день місцевого самоврядування), державних свят (день Конституції України, день Незалежності України), святкових днів, ювілейних дат, виплати виробничих премій спрямовуються кошти фонду преміювання та економії фонду оплати праці.

3. Розміри і умови преміювання

3.1. За результатами роботи за місяць для визначення розміру премій враховуються такі показники: - дотримання чинного законодавства; - належне, якісне і своєчасне виконання обов’язків, визначених для відповідних категорій працівників у посадових інструкціях, розподілі обов’язків і доручень безпосереднього керівника; - дотримання трудової дисципліни, правил внутрішнього трудового розпорядку; - відсутність порушень нормативно-правових актів з питань служби в органах місцевого самоврядування.

3.2. Преміювання проводиться щомісячно. У випадку економії фонду оплати праці кошти можуть спрямовуватись на преміювання за відповідний місяць.

3.3. Премія нараховується за фактично відпрацьований час.

 3.4. Не нараховується премія працівникам за дні непрацездатності, за період перебування у щорічних і додаткових відпустках, у відпустках без збереження заробітної плати, за період перебування жінок у відпустках по вагітності і пологах та у відпустках для догляду за дитиною до досягнення нею трьохрічного віку.

3.5. Здійснювати преміювання працівників до державних, професійних свят і ювілейних дат та в окремих випадках за виконання важливих додаткових завдань за розпорядженням сільського голови.

3.6. Преміювання сільського голови здійснюється на підставі рішення сільської ради.

3.7. Преміювання секретаря сільської ради, заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету сільської ради здійснюється згідно розпорядження сільського голови.

3.8. Преміювання працівників апарату сільської ради, виконкому, секторів, відділів та служб, керівників і їх заступників самостійних служб, відділів та працівників окремих структурних підрозділів здійснюється на підставі розпорядження сільського голови.

3.9. Працівникам, які допустили неналежне виконання посадових обов’язків або інше порушення трудової, виконавської дисципліни, розмір премії зменшується. 3.10. Визначення конкретного розміру премії, а саме: збільшення, зменшення розміру преміювання здійснюється за поданням керівників відповідних структурних підрозділів Підгайчиківської сільської ради та її виконавчих органів за погодженням з заступником сільського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету сільської ради відповідно до розподілу посадових обов’язків, що подається до 20 числа поточного місяця.

3.11. Розмір премії керівникам самостійних структурних підрозділів здійснюється за поданням заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету сільської ради відповідно до розподілу посадових обов’язків.

4. Порядок призначення премії та підготовка розпорядження про преміювання

4.1. Оцінювання показників роботи секретаря ради, заступника сільського голови, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету, начальників відділів, секторів, старостів з метою нарахування премії проводить сільський голова.

4.2. Пропозиції про преміювання спеціалістів та службовців, які працюють у секторах, відділах виконавчого комітету сільської ради готуються керівниками цих секторів, відділів і подаються для затвердження сільському голові.

4.3. Після розгляду пропозицій сільським головою, спеціаліст по роботі з кадрами готує проект розпорядження про преміювання і передає його на затвердження сільському голові до 25 числа поточного місяця. У разі винесення працівнику дисциплінарного стягнення (догани) або заходу дисциплінарного впливу (попередження про неповну службову відповідність), працівник позбавляється премії за місяць, у якому на нього накладено це дисциплінарне стягнення, або захід дисциплінарного впливу, якщо інше не передбачено відповідним розпорядженням про застосування дисциплінарного стягнення або заходу дисциплінарного впливу. Позбавлення працівників премії або зменшення її розміру може проводитися тільки за той розрахунковий період, у якому було допущено порушення.

4.4. Для заохочення працівників при наявності невідкладних заходів та при виконанні непритаманних робіт (не передбачених Положенням про відділ, посадовою інструкцією), робіт з більшою напруженістю під час виконання посадових обов’язків – розмір премії може бути збільшено. В такому випадку сільському голові подається подання з обґрунтуванням необхідності збільшення розміру премії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь