ПІДГАЙЧИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Івано-Франківська обл., Коломийський р-н, с. Підгайчики

До Дня хіміка

Дата: 28.05.2021 15:56
Кількість переглядів: 727

Діяльність підприємств хімічної галузі

Фото без опису

Головне управління статистики інформує. Хімічна галузь області представлена підприємствами з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, гумових і пластмасових виробів, якими у 2020р. реалізовано продукції на 13,3 млрд.грн, що становить 21,6% її загального обсягу у промисловості області. Частка Івано-Франківщини в обсязі реалізованої продукції хімічного комплексу України склала 8,1%, зокрема, хімічних речовин і хімічної продукції – 17,8%.

У 2020р. підприємствами області було забезпечено 87–99% загальнодержавного обсягу виробництва соди каустичної, поліетилену лінійного у первинних формах, полівінілхлориду непластифікованого, у суміші з іншими речовинами, у первинних формах, 41–59% – бензолу, смол карбамідних та тіокарбамідних, у первинних формах, фарб та лаків, диспергованих чи розчинених у водному середовищі, серветок вологих, шин суцільних або напівпневматичних, протекторів для шин змінних, гумових, плит, листів, плівки з пластмас, з декоративною поверхнею, лінолеуму, 20–35% – хлориду водню (соляної кислоти), полівінілхлориду пластифікованого, у суміші з іншими речовинами, у первинних формах, шпатлівок малярних, сумішей невогнетривких для поверхонь фасадів, внутрішніх стін будинків тощо, плит, листів, плiвки, фольги i стрічки, з полімерів стиролу, непоруватих. Також в області розвинуте виробництво барвників синтетичних, спирту етилового, метаналю (формальдегіду), засобів мийних та для чищення, розфасованих для роздрібної торгівлі, виробів гігієнічних та фармацевтичних з гуми вулканізованої, труб, трубок та шлангів, жорстких, з полімерів етилену тощо, які широко застосовують в різних виробничих сферах, господарській діяльності, побуті.

Підприємствами хімічної індустрії у 2020р. освоєно 151,1 млн.грн капітальних інвестицій (6,9% обсягу інвестицій у промисловість області), у січні–березні 2021р. – 15,7 млн.грн (2,2%).

Обсяг експорту продукції галузі у 2020р. склав 287,9 млн.дол. США або 38% загального обсягу експорту області, у січні–березні 2021р. – 148,9 млн.дол. США (56,4%). Підприємства за межі держави поставляли продукти органічної та неорганічної хімії, фармацевтичну продукцію, поверхнево-активні органічні речовини, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них тощо.

На підприємствах хімічної галузі працює понад 4 тис. осіб або 9,7% зайнятих у промисловості області. За 2020р. середньомісячна заробітна плата штатних працівників зросла на 5,2% і склала 14,5 тис.грн, що на 45% перевищує середній розмір заробітної плати в економіці області та на 26,9% – у переробній промисловості.

Лідерами хімічної індустрії регіону виступають товариства «Карпатнафтохім», «Падана Кемікал Компаундс», «Полікем», «Карпатсмоли», «Поліком», «Завод ДК Орісіл», «Орісіл-Фарм», «Завод ТОС «Барва», «Голд Дроп-Україна».

 

 

Довідково: згідно з Указом Президента України від 7 травня 1994р. щорічно в останню неділю травня відзначається День працівників хімічної та нафтохімічної промисловості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь